Budućnost. U tri dimenzije.

Juče sam se setio kako je u mojoj kući bilo pre sad već mnogo godina,  neću pogrešiti kad kažem u prošlom veku, kad su u arsenal kućne tehnike ušli novi televizor i video recorder marke Panasonic. Naravno. Sećam se kako smo beležili gomilu raznih lepih i zanimljivih trenutaka malom video kamerom, opet Panasonic – naravno.

Bilo je to nešto potpuno novo za nas mlađe, a o starijim članovima familije i da ne govorim. Dobro se sećam mog pokojnog deda Milana, kako zove svoju ženu: “Kristo, izađi da se slikamo!” – dok se lagano, neprimetno ispravlja i staje u pozu ‘mirno’ – onako, za slikanje. U njegovo vreme, ta mala stvarčica, kamera, nije bila baš tako česta pojava – bar ne u njegovom dvorištu. Jedna vrsta male revolucije – reklo bi se. Ipak, navikao se, šta će… On već godinama nije sa nama, ali nama je ostalo nešto VHS snimaka, da nam osveži sećanja i vrati po koji osmeh na lice…

S druge strane, moja majka se sigurno dobro seća kako je moje lice izgledalo kad god se pomene sva ta kućna “tehnika”. Jeste bilo davno, ali ona će, sigurno, možda i najbolje razumeti moju novu fascinaciju.

Juče sam malo maštao…

Dolazim kući, kasnim. Čeka me žena, zavaljena u udobnu kožnu fotelju, lagano spušta svje 3D naočare i gleda me, onako, “preko naočara” što bi rekli i kaže:

Kasniš, sedi. Sad će da počne.

Čeka me moja udobna fotelja i naravno moj par naočara… Pre nego sednem, vadim omanje brdo mojih omiljenih kokica sa puterom, iz mikrotalasne i na mutnoj slici velikog Panasonic (porodična tradicija?!) panela na zidu, u mutnoj slici, nazirem zagrevanje za početak meča finala Roland Garos-a Nole – Rafa, u kome će Nole da mu objasni da je Federer već neko vreme na trećem mestu, a on nije došao u finale da gleda u tanjir – neg’ da pije iz pehara.

Photo by Tihomir Stojanović - http://www.tihomirstojanovic.comPhoto by Tihomir Stojanović – www.tihomirstojanovic.com

Sedam u fotelju, palim naočare, stavljam ih, slika ispred mene postaje čista, kristalno jasna i naravno trodimenzionalna. A kako drugačije? Sa moje leve strane proleće Noletov prvi as. Onako, po T liniji – kako i dolikuje broju 1.  Gledam – jasno se vidi trag. Nema sumnje. Dobro je počelo.

Photo by Tihomir Stojanović - http://www.tihomirstojanovic.comPhoto by Tihomir Stojanović – www.tihomirstojanovic.com

Zanimljivo je gledati tenis u 3D tehnologiji. Kao da ste na stadionu. Samo malo udobnije. Iz kožne fotelje – naravno. A i možete da navijate u toku poena – a naš narod to veoma voli!

Ovaj deo, iznad, nisam morao da maštam.

Photo by Tihomir Stojanović - http://www.tihomirstojanovic.comPhoto by Tihomir Stojanović – www.tihomirstojanovic.com

Zahvaljujući Tanji Tatomirović, direktoru korporativnih komunikacija kompanije SBB, kompaniji Panasonic i prijateljima sa Eurosport-a imao sam priliku da, juče popodne budem deo trenutka za pamćenje. Pokazali su budućnost, u kristalnoj slici, u tri dimenzije. Prirodno. Zar ne?

Onako kako to rade vrhunski igrači, Roland Garos u 3D prenosu, prvi put u istoriji u 58 zemalja Evrope i u Srbiji. U prijatnom ambijentu Cafe & Restaurant “Novak” imali smo prilike da vidimo baš to. Vrhunski kvalitet – u tri dimenzije.

SBB je uvek bio među prvima kada su u pitanju inovacije i posebno smo ponosni na to što smo, kao najveći kablovski i satelitski operator u regionu, partner Eurosporta i Panasonica u prenosu Ronad Garosa u 3D tehnologiji. Nakon što smo korisnicima u Srbiji omogućili digitalnu televiziju i HDTV, sada prikazujemo i 3D televiziju u Srbiji, istovremeno kad se to dešava i u Evropi. Zahvalni smo i Tehnomarket-u koji je podržao ovaj projekat i koji srpskom tržištu već predstavlja i 3D televizore, saopštili su iz SBB-a.

Kakav je osećaj? Fenomenalan. Ali nemojte mi verovati. Molim vas. Idite i proverite sami. Imate priliku za to zahvaljujući kompaniji SBB i njenim partnerima, tokom celog trajanja Roland Garos turnira. Baš u Cafe & Restaurant “Novak” kao i SBB Show Room. Nemojte propustiti tu priliku – zaista je jedinstvena.

YouTube Preview Image Video by Miško Bobić – www.miskobobic.com

Ovo je definitivno jedno sasvim novo iskustvo! Tanja i ceo tim ljudi SBB-a, koji radi sa njom zaista ima razloga da se ponosi što su uspeli da nam omoguće ovakvu novost – baš kad to vide i drugi ljubitelji dobre televizije u Evropi.  Svaka čast – još jednom.

Bila je privilegija biti deo budućnosti koju najavljuje SBB. Bar na trenutak.  Ostaje samo da sačekamo da ova novost stigne u naše domove. Pa da uživamo. Uz kokice iz mirkotalasne. Za mene više nema sumnje da će se to i desiti.

Ko ne veruje – nek’ se sam uveri. Sasvim novo iskustvo. Vredi.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

Nice. It their see you’re about iron needs hair have best pharmacy online to distinctly a. This best is. Color mexico pharmacy blonde AND
 • Mera vremena…

  March 2010
  M T W T F S S
  « Feb   Mar »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Tagovi

 • Komentari
  5 komentara na “Budućnost. U tri dimenzije.”
  1. Deda says:

   ..i deda bi sine,lol… 😛

  2. Fela says:

   Uskoro ce biti kao u filmi STRANGE DAYS

   Ako niste gledali, preporucujem

   http://www.youtube.com/watch?v=5yaXPx6xWEQ

  Trackbacks
  Check out what others are saying...
  1. […] This post was mentioned on Twitter by Вуле, Nemanja Terek. Nemanja Terek said: [blog] Novi blog post "Budućnost. U tri dimenzije." – http://bit.ly/cxd7eU #TerekOnLine […]

  2. […] Uživanje uz kokice iz mikrotalasne Budućnost. U tri dimenzije. CITAT: …….Zahvaljujući Tanji Tatomirović, direktoru korporativnih komunikacija […]

  3. […] Budućnost. U tri dimenzije. Napisano: 28.May.2010. 000000 07:14:00 na blogu: http://www.terekonline.com […]